The 100 Day Project

Op 2 april, de eerste dinsdag van de vierde maand, begonnen duizenden mensen over de hele wereld aan The 100 Day Project, een lange, creatieve uitdaging waarbij je elke dag iets maakt binnen het zelfde thema of medium. Je kiest een project, hoe klein dan ook, en maakt hier een verzameling van. Dit kan elke dag een tekening zijn, een handwerkje, een gehandletterd citaat van iets dat je hoorde op straat, dagelijks een tekening van je kat, noem maar op. Dit jaar wordt het initiatief gehost door Lindsey Isbell. Naast een wekelijkse podcast met interessante gasten en een veelgebruikte hashtag, wordt er ook flink de nadruk gelegd op community op Facebook. Er zijn zoveel verschillende mensen en bijzondere projecten, je kijkt je ogen uit!

The 100 Day Project in Nederland

Ook is er een Nederlands initiatief begonnen vanuit Mildred Valkonet uit Rijswijk. Ik besloot haar te benaderen om te kijken of ik haar kon helpen en ondersteunen. Daar was ze erg blij mee! We gaan hard ons best doen om het initiatief ook in Nederland een community te geven en elkaar te inspireren, motiveren en zelfs te ontmoeten. Dus in de vrije uurtjes ga ik me nu ook daarmee bezig houden. Volg je ons op Instagram?

Mijn project: 100 Days of Everyday Life

Benieuwd wat mijn project is? Nou, het neemt de vorm aan van een klein, vierkant schetsboekje waarin ik (bijna) elke dag iets van mijn dag teken en inkleur met waterverf of stiften. Dat kan iets groots zijn, of juist iets kleins als een paardenbloem, of iets wat me die dag opviel. Ik zit nu op dag 10, en heb er voor nu nog veel plezier in. Hoewel het natuurlijk een enorme uitdaging is om dit elke dag te doen, is het op creatief vlak een soort opluchting: ik voel me vrijer om te experimenteren, want morgen ben ik er gewoon weer, op de volgende pagina. Ook stimuleert het om wat rustiger te lopen, eens een omweg te nemen en rustig om je heen te kijken. Even een boekje uit je zak te pakken en dat schsttige lammetje te schetsen, of de beweging van een meerkoet te vangen.

Voor mij is het project nu al meer dan een serie tekeningen. Het is een oefening in mindfulness, om elke dag actief te zoeken naar iets speciaals, hoe klein dan ook. En natuurlijk een prachtige manier om herinneringen vast te leggen. Op een later moment wil ik hier graag meer over schrijven, vast met nieuwe bevindingen en ideeën.

Mijn tekeningen zijn te vinden op mijn Instagram: @studiowindstil en op de hashtag: #100dayseverydaylife.

Ik ben benieuwd of ik de 100 dagen ga halen. Misschien niet allemaal direct achter elkaar, maar toch hopelijk wel dit jaar. 🙂

Wat zou jouw project zijn, als je er 100 dagen ermee bezig ging?

Sharing is caring!

Laat een reactie achter